Η τάση της εσπαντρίγιας

Η τάση της εσπαντρίγιας

Όταν σκέφτεσαι καλοκαίρι, πέρα από παραλίες και κοκτέιλ, σκέφτεσαι και τα καλοκαιρινά σου σύνολα. Επιτέλους ξεκινάει η περίοδος που μπορείς να φορέσεις τις αγαπημένες σου εσπαντρίγιες και να δημιουργήσεις το τέλειο καλοκαιρινό look. Πόσα όμως γνωρίζεις για αυτή την τάση, που κρατάει σχεδόν πάνω από 4.000 χρόνια;

Οι εσπαντρίγιες εμφανίστηκαν πρώτη φορά στην Ισπανία και κατασκευάζονταν από σκοινί ή πλεξίδες φυτών μαζί με κομμάτια λινού υφάσματος. Φορέθηκαν για πρώτη φορά τον 13ο αιώνα από τους στρατιώτες του βασιλιά της Αραγωνίας, ενώ στη συνέχεια κέρδισαν φήμη στη Γαλλία, όπου επίσης φορέθηκαν πρώτα από στρατιώτες και ιερείς. Τη δεκαετία του ’60 ο οίκος Yves Saint Laurent, παρουσίασε στη συλλογή του εσπαντρίγιες με τακούνι και φυσικά έγιναν ανάρπαστες.

Παραλλαγές με πολλά σχέδια, χρώματα, ύφασμα, με τακούνι ή χωρίς, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας σε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα. Έχει αγαπηθεί από γυναίκες και άντρες, εξαιτίας του υλικού τους, που είναι από φυσικά υλικά, παίρνει το σχήμα του ποδιού, δίνοντας άνεση και επιτρέποντας στο πόδι να αναπνέει.

Φέτος οι εσπαντρίγιες είναι και πάλι hot trend και εσύ είσαι τυχερή για τις πολλές επιλογές που υπάρχουν! Είναι ένα παπούτσι που το φοράς άνετα όλη την ημέρα και σε κάθε περίσταση. Οι πιο διαδεδομένη εκδοχή τους είναι με λινό λευκό ύφασμα, ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται η τάση και για πιο έντονα χρώματα. Ταιριάζουν απόλυτα με ένα λευκό τζιν, αλλά και το αγαπημένο σου boho φόρεμα, ενώ για τις βραδινές εξόδους σου προτείνουμε να επιλέξεις ένα ζευγάρι με τακούνι με κάποιες glow λεπτομέρειες.

Αν ανήκεις στην κατηγορία που ακόμα δεν τις έχεις δοκιμάσει, σε συμβουλεύουμε φέτος να το κάνεις και θα καταλάβεις γιατί όλοι τρελαίνονται να τις φοράνε!